Thema’s

De behoefte aan het delen van kennis en ervaringen onder bestuursleden en andere actieve leden van VvE’s is enorm en neemt alleen maar toe. Logisch, want wat is er nu betrouwbaarder dan de ervaringen en kennis van die van de buur-VvE? Wie weet er beter wat er speelt binnen de Rotterdamse VvE’s dan de VvE’s zelf? Wij durven best te zeggen: niemand!

Samen bouwen aan database best practices

Samen met de bestuursleden en actieve leden van de Rotterdamse VvE’s delen we een duizendtal aan ervaringen. We draaien succesvolle projecten en hebben ontzettend veel informatie over alledaagse vraagstukken waar de VvE’s mee te kampen krijgen. Toch wordt dit, nog niet, gedeeld.

Hier gaan wij verandering in brengen. De aankomende tijd bouwen we aan een goed gevulde database van best practices, tips en tricks, aanbevelingen en verhalen van u, onze leden. Zo helpen we elkaar te functioneren, staan we sterk tegenover commerciële partijen en bouwen we aan duurzame en effectieve relaties met de overheid.

Oproep

Daarom onze oproep: deel uw kennis en ervaringen met ons! Kies een thema uit en start met delen. Dit kan via het sturen van een e-mail, eventueel met bijlagen. En, vergeet niet om zelf af en toe ook eens te spieken bij alle informatie die een ander achterlaat.

De (voorlopige) lijst met thema’s:

• Taak van de beheerder/bestuurder/commissies, wie doet wat?
  • Uitbestedingen, wie beslist, wie geeft opdracht?
  • Verduurzaming, hoe komt de besluitvorming tot stand?
  • VvE in de wijk, is er sprake van criminaliteit, vandalisme en ondermijning?
  • Juridische structuur, tegen welke problemen loopt de VvE aan door de destijds gekozen structuur?
  • Samenwerking, hoe kunnen we komen tot duurzame relaties tussen VvE’s?

Mist u onderwerpen in deze lijst? We horen graag uw suggesties.